Perşembe, Eylül 19

Toprağa gömülü halde bulunan kemik parçalarının 9 aydır kayıp olan Nihal’e ait olduğu ortaya çıktı!

Serik’te yaşayan sağır Nihal Babayiğit, 2022 yılında Batman’da yaşayan sağır Mehmet Basık ile sosyal medyada tanışmış ve bir süre sonra ortadan kaybolmuştu. O sırada Nihal Babayiğit’i arayan babası Vedat Babayiğit ile eski eşi Derya Yılmaz, kızlarının Batman’da Mehmet Basık’la dini nikahla yaşamaya başladığını, onun kaybolmasından yaklaşık 2 ay sonra öğrendi. 2023 yılında çocuk doğuran Nihal Babayiğit ile Mehmet Basık arasında anlaşmazlık çıktı. Babayiğit, doğumdan 15 gün sonra çocuğunu Batman’da bırakıp Serik’teki ailesinin yanına döndü.

KAN FOTOĞRAFLARI ORTAYA ÇIKTI

Mehmet Basık geçen yıl 9 Ekim’de Serik’e geldi ve Nihal Babayiğit ile tanıştı. Bu tarihten sonra Babayiğit’ten bir daha haber alınamadı. Ailesi Nihal Babayiğit’i ararken; Bu yıl 1 Mayıs’ta amcası Ali Yılmaz’a ulaşan ve Mehmet Basık’ı tanıdığı bilinen kişiler, kendisine çeşitli fotoğraf ve videolar gönderdi. Başık’ın, cep telefonuyla görüntülü görüştüğü kişiyle Babayiğit’in boynunda kan izleri olan ve yerde hareketsiz yatan fotoğrafını paylaştığı belirlendi. Aynı videoda Mehmet Başık’ın Babayiğit’in kimliğini ve cep telefonunu gösterdiği anlar da yaşandı. Aile, bu video ve fotoğrafların ardından Nihal Babayiğit’in hayatından endişe duyduklarını söyleyerek polise başvurdu. Soruşturma kapsamında Serik Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı asayiş ekipleri 2 Mayıs’ta Batman’da Mehmet Basık’ı gözaltına aldı. Başık işlemlerin ardından tutuklandı.

YERDE BULUNDU KEMİKLER-YUV-9-AYDIR_396390_110033

9 AY SONRA KEMİK PARÇALARI BULUNDU

Nihal Babayiğit’in dini nikah yaptığı Mehmet Basık, savcının talimatıyla jandarmanın gözetiminde Batman Cezaevi’nden Serik’e getirildi. 13 Haziran’da Başık’ın yerini belirtmesinin ardından Serik-Belek karayolu Eminceler mevkiinde yol kenarındaki ağaçlar arasında arama yapıldı. Aramada Nihal Babayiğit’e ait olduğu düşünülen kemikler bulundu. Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı polis, olay yeri inceleme ve mezarlıklar müdürlüğü ekipleri tarafından çıkarılan kemikler, bir ceset torbasında toplandı. Daha sonra tabuta konulan kemikler otopsi yapılmak üzere Antalya Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Kemiklerden alınan örnekler DNA analizi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Cinayet zanlısı Mehmet Basık, Antalya’nın Manavgat ilçesinde cezaevine gönderildi.

YERDE BULUNDU KEMİKLER-BURY-9-AYDIR_396387_110033

“VATANI ARTIK TEMİZ”

İstanbul Adli Tıp Kurumu’nda yapılan incelemelerde kemiklerin Nihal Babayiğit’e ait olduğu belirlendi. Sonucun açıklanmasının ardından Vedat Babayiğit, dün kızının kemiklerini alıp Serik ilçesinde toprağa verdi. DHA muhabirine konuşan Vedat Babayiğit, “Çok şükür kızımın akıbeti belli oldu. Şimdi gelip dua edeceğiz. Kızım bir yılı aşkın süredir namussuz kaldı. 7-8 aydır kayıp. Arandı, bulundu, artık herkes elinden geleni yaptı, sonra gelip dua edeceğiz. Otopsi sonuçlarına göre kızımın cenazesi İstanbul Adli Tıp Kurumu’na geldi. Onu öldüren kişiyi belirleyeceğiz ama takipçisi olacağız “Umarız ömür boyu cezaevinde kalır” dedi.

(DHA)Bu içerik Cansu Akalp tarafından yayınlanmıştır.

Önceki içerik Sonraki içerik

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sponspor Bağlantılar: Antalya Haber