Cuma, Eylül 20

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’dan BRICS Açıklaması – Son Dakika Türkiye Haberleri

Fidan, Siyaset, Ekonomi ve Sosyal Araştırmalar Vakfı’nın (SETA) düzenlediği “Türkiye Yüzyılında Türk Dış Politikası: Vizyon, Hedefler ve Dönüşüm” başlıklı oturumda katılımcılara seslendi.

Fidan burada Türkiye’nin BRICS üyelik gündemine ilişkin soruları da yanıtladı.

“DEVAM EDEN BİR SÜREÇ”

BRICS üyeliğine ilişkin soruya yanıt veren Fidan, şunları söyledi: “Bu devam eden bir süreç. Çünkü BRICS’in kendisi de gelişiyor. Onlar da bir kimlik ve kurumsallaşma arıyor.” dedi.

Türkiye’nin dış politika stratejisine vurgu yapan Fidan, şöyle konuştu: “Biz Türkiye olarak milli değerlerimizin ne olduğunu, değerlerimize dayalı politikalar üretebileceğimizi, değerlerimizle nasıl ilişkiler kurabileceğimizi bilen bir ülkeyiz. modern dünya.”

Fidan, konuşmasının sonunda gençleri Dışişleri Bakanlığı’na katılmaya teşvik ederek, şunları söyledi: “Dışişleri’ne ilgi duymanız iyi bir şey. İlgilenmiyorsanız ilgilenin. Dışişleri Bakanlığı’na katılmak da güzel bir şey. Özellikle çevrimiçi olarak tüm dünyaya bağlı olduğunuz bir ortamda fiziksel olarak bağlantı kurmanın bir yolu Bize gelin Bu son derece önemli.” konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sponspor Bağlantılar: Antalya Haber