Çarşamba, Nisan 2

Almanya’dan Trump’a Mesaj: AB tek bir beden olarak yanıt vermeye hazır

Dünyanın ana sanayi fuarlarından biri olan Hanover Masse Fuarı’nın (Hannover Endüstri Fuarı) resmi açılışını yapan Alman Şansölyesi Olaf Scholz, ülkesinin Kanada ile Kanada’ya daha fazla gümrük vergisi getiren Trump’a karşı dayanışma içinde olduğunu ve bu ülkenin ABD’nin 51. devleti olması gerektiğini söyledi.

Yakında görevini devretmesi gereken Olaf Scholz, “Kanada başka birinin durumu değil. Kanada gururlu ve bağımsız bir ulus. Kanada’nın dünyanın her yerinde arkadaşları var. Özellikle Almanya ve Avrupa’da. Biz sizinle birlikteyiz”. dedi.

Avrupa Birliği’nin (AB) gümrük oranları karşısında “zayıf” olmadığını ve Washington’a yanıt vermeye hazır olduğunu teyit ederek Scholz, Birliğin Trump’ın gümrük politikasının elinde olduğunu vurguladı.

Diyerek şöyle devam etti: “Bu yüzden Amerika Birleşik Devletleri’ne diyorum ki, işbirliği Avrupa’nın hedefi olmaya devam ediyor. Ancak, ABD bize çelik ve alüminyum için uygulanan oranlarda olduğu gibi başka bir seçenek bırakmazsa, tek bir organ olarak cevap vereceğiz.” dedi.

Trump’ın “Amerikan” politikalarını ve Trump’ın gümrük oranlarını eleştiren Scholz, onlara verilen yanıtın daha fazla serbest ticaret, daha fazla rekabet gücü ve daha fazla teknolojik egemenlik olduğunu söyledi.

Scholz, ticari savaşların tüm parçalara zarar verdiğini vurguladı. “Piyasalara ve hisselerin fiyatlarına baktığımızda, tarife politikamızla yanlış olmadığımızı görüyoruz.” Dedi.

Hannover Endüstri Fuarı

Geleneksel olarak Aşağı Saksonya’nın başkenti Hanover’da düzenlenen Hanover Endüstriyel Fuarı, bu yıl “geleceği teknoloji ile modelleme” ve “yapay zeka ve endüstriyel dönüşüm” temalarıyla ziyaretçilerine kapılarını açacak.

Sahadaki dünyanın ana fuarları tarafından kabul edildi ve 78. kez düzenlenecek, bu yıl 150’den fazla ülkeden 4.000’den fazla şirket ve 1200 Alman şirket katılıyor.

4 Nisan’a kadar devam edecek olan Kanada, fuarın ortak ülkesi olan ABD ile ticari gerilimler yaşadı. Bu ülkedeki 260 şirket fuarda.

Türkiye, 61’i fuar odaklı fuara ulusal katılım olan toplam 127 şirket tarafından temsil edilmektedir.

Ekonomilerde durgunluk ve belirsizlikler döneminde yapılacak sanayi fuarında, durgunluk ve belirsizliklerde artış, jeopolitik gerilimler ve küresel ticaretin genişlemesine yönelik tehditler, şirketler robotik sektörlerinde, tesislerde, elektronik, kuantum teknolojileri, mekanik mühendislik, enerji üretimi ve dönüşümünde yenilikler sunmaktadır.

Karbon çözümleri, dijital enerji ve enerji verimliliği, E-MO hareketliliği, şarj altyapısı, hidrojen ve yakıt hücreleri, atık ısı çözeltileri, depolama teknolojileri, otomasyon ve sensör teknolojileri, kablosuz internet ve en son 5G teknolojik ürünleri de fuarda sergileniyor.

Makine mühendisliği, elektrik ve dijital endüstrilere ek olarak, enerji sektöründeki şirketler yüksek performans ve sürdürülebilirlik endüstrisi için çözümler sunacaklar, sektörde dönüşüm, makinelerin yapay zeka ve öğrenme, sürdürülebilirlik ve sektör 4.0 4.0 gibi 19 farklı alanda sektöre sunulacak.

Buna ek olarak, etkinlikler, ticaret ve uluslararası yatırımlarda, dijital dönüşüm, Enerji 4.0. Büyük şirketler yapay zeka tarafından desteklenen en son çözümlerini sunacaklar.

Enerji kaynakları ve iklim değişikliği sorunları da fuarda önemli bir rol oynayacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sponspor Bağlantılar: