Pazar, Aralık 22

Hem Türkçe, hem İngilizce, hem Arapça! Girişimciler herkese uygun fiyatlı sağlık getiriyor

Toplum olarak hastalık yaşamamıza rağmen sağlık bilgilerinde kullanılan terimlerin çoğu tam olarak anlaşılamıyor. Genç girişimcilerin Türkçe, İngilizce ve Arapça dillerinde hayata geçireceği proje sayesinde MHRS ve Neyim Var uygulamalarının doğru kullanımı, hasta hakları, temel sağlık bilgileri gibi konularda içerikler sunularak hasta vatandaşlara destek sunuluyor. , önleme ve hastalık yönetimi. Projenin kurucularından Tunahan Tarakcı, bu içeriğin 5 sorudan oluşan bir sınavla desteklendiğini belirterek, şöyle konuştu: “Bu projeyle internette sağlık alanında bilgi kirliliğinin önlenmesini ve tıbbi bilgilerin tıbbi bilgilerle buluşturulmasını amaçladık. şirkete kolayca bilgi verebiliriz.”

SAĞLIK BİLGİLERİ DOĞRU ŞARTLARLA İFADE EDİLEBİLİR

Sağlık bilgisi eksikliği, özellikle de karmaşık tıbbi terimler, hasta ve yakınlarının sağlıkları hakkında doğru sonuçlara ulaşmasını geciktirmektedir. Örneğin hastanın doktora danışmak yerine internet üzerinden test sonuçlarında terimleri arayıp yanlış yorumlaması, başta hastalığın tanısının gecikmesi olmak üzere pek çok olumsuzluğa neden olabilir. Bu nedenle hastaların doğru sağlık bilgilerine erişim hakkı hayati önem taşımaktadır.

SAĞLIKTA DİL BARİSİNİ ORTADAN KALDIRIYOR

Son yıllarda sağlık sektörüne yapılan yoğun yatırımların olduğu Türkiye, donanımlı sağlık personeli ve yenilenen hastaneleriyle dikkat çekiyor. Sağlık turizminde dünyada birinci sırada yer alan Türkiye, yabancı turistlerin tedavi için tercih ettiği ilk adrestir. Ancak tedavi için Türkiye’ye gelen turistler bazen dil engeli ve kültürel farklılıklar nedeniyle bazı zorluklarla karşılaşabiliyor. Her ülkenin sağlık sistemlerindeki farklılıklar göz önüne alındığında, yabancı misafirlerin Türk sağlık sistemi hakkında doğru bilgiye ulaşabilmesi, hastalıklarının tedavi edilmesini ve şikayetlerinin çözümlenmesini kolaylaştırmaktadır.

HERKES İÇİN SAĞLIK OKURYAZARLIĞI

Toplumun sağlık okuryazarlığını artırmak ve sağlık bilgisine erişimi kolaylaştırmak amacıyla geliştirilen ulaşılabilirsaglik.com projesi, bireylerin sağlık konusunda daha bilinçli karar vermelerini sağlamayı amaçlıyor. Yaş, cinsiyet ve eğitim düzeyi ne olursa olsun herkesin sağlık bilgilerine kolayca erişmesine olanak tanıyan proje, sağlıklı yaşamın desteklenmesini ve toplumda sağlık bilincinin artırılmasını amaçlıyor.

PROJEDE HANGİ HİZMETLERE ERİŞEBİLİRSİNİZ?

Soykan Baş (Dartmouth 2027 dönemi), Tunahan Tarakcı (Robert Kolej 12. sınıf öğrencisi) ve Metehan Tarakcı (Üsküdar Amerikan Lisesi 12. sınıf öğrencisi) tarafından kurulan ulasillamaksaglik.com projesi, kullanıcılara üç dilde içerik sunmayı amaçlıyor. .

Projenin modüller bölümünde uzman sağlık çalışanları tarafından hazırlanan temel sağlık bilgileri, hastalıkların önlenmesi ve yönetimi, hasta hakları, devlet hastaneleri, T.C. Bakanlığına bağlı diş sağlığı merkezlerine ziyaretlere olanak sağlayan Merkezi Doktor Ziyaret Sisteminin doğru kullanımı yer alıyor. Sağlık ve aile hekimlerinin hasta şikayetlerine yanıt vermeleri ve semptomlarına göre ön tanı almalarını sağlayan Neyim Var? programı. Uygulamayı detaylandıran videolar bulunmaktadır.

ÜÇ DİLDE VİDEO DERSLER VE GÜÇLENDİRME SINAVLARI

Yabancı hastalara Türkçe hazırlanan videolarda yardımcı olmak amacıyla İngilizce ve Arapça altyazı hizmeti verecek. Sade bir dille hazırlanan video derslerin ardından kullanıcılar interaktif quizlerle destekleniyor. 5 soruluk testler video içeriğinde yer alan konuların pekiştirilmesini amaçlamaktadır.

“Herkes için erişilebilir ve güvenilir sağlık hizmeti”

Proje ekibinde yer alan Tunahan Tarakcı, ulasililirsaglik.com’un kuruluş amacı ve hedeflerini, proje içeriğinde neler yer aldığını anlatıyor.
Toplumda sağlık bilgisi eksikliğine değinen Tunahan Tarakcı, projenin nasıl başlatıldığını şöyle anlatıyor: “Herkesin doğru ve güvenilir sağlık bilgisine ulaşma hakkı olmasına rağmen birçok kişi tıp jargonunu kafa karıştırıcı buluyor. Bu durumu yaşamış insanlarla tanışın. kapsamlı ve anlaşılır eğitim modülleri hazırlamamıza olanak sağlayacak şekilde motive oldu.”

DEZAVANTAJLI GRUPLAR SAĞLIKLARINI İFADE EDEBİLECEK

Projenin hedeflerine ilişkin de açıklama yapan Tunahan Tarakcı, projenin sağlık alanındaki bilgi açığını kapatmayı ve başta mülteciler olmak üzere dezavantajlı grupların sağlıklarını daha iyi yönetmelerine yardımcı olmayı amaçladığını söyledi.

Önceki içerik Sonraki içerik

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sponspor Bağlantılar: