
Hafta sonu kahvaltılarında farklı lezzetleri denemek isteyenler için Meksika mutfağından sıcak bir öneri var: Yumurta üreme. Baharatlı fasulye püresi, taze sos ve mısır tortilla ile ekmeğe yerleşen yumurtalar hem göze hem de damaklara uygulanır. İşte, Rancos Rancos Yumurtaları …
Malzeme
4 mısır tortilla tortilla
4 yumurta
1 bardak haşlanmış veya konserve siyah fasulye (veya kırmızı fasulye)
2 domates (doğranmış)
1 küçük kırmızı soğan (ince doğranmış)
1 biber biberi (doğranmış)
1 yeşil biber (doğranmış)
1 karanfil (ezilmiş)
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı kimyon tozu
1 çay kaşığı tatlı biber
Tuz, karabiber
Taze kişniş veya maydanoz (dekorasyon için)
Avokado dilimleri (isteğe bağlı)
Yapı
Haşlanmış fasulyeleri biraz zeytinyağı, ezilmiş sarımsak, kimyon, tuz ve karabiber ile bir tavada 5 dakika kızartın.
Onu bir çatalla nazikçe sürtün ve tutarlılığı ezmeye getirin.
Doğranmış soğanları, kırmızı ve yeşil biberleri zeytinyağında yumuşayana kadar ayrı bir tavada kızartın.
Toz biber ve tuz ile tatlandırılmış domatesleri ekleyin.
Karışım boşalana kadar pişirin.
Tortilla ekmeğini tavada hafifçe ısıtın.
Yumurtaları aynı tavada istenen kıvamla (geleneksel olarak “göz”) pişirin.
Tortilla ekmeğini servis tabağına yerleştirin.
Önce fasulye püresini uygulayın, sonra sosu ekleyin.
Yukarıda pişirdiğiniz yumurtayı koyun.
İstek üzerine taze dilimler ve avokado dilimleri ile süsleyin.