
Ramazan partisi vatandaşları gıda güvenliği konusunda uyarmadan önce, eyalet temsilcisi Umut Ayana olan Denizli’nin Gıda Mühendisleri Odası. Tüm ürünlerin üstünde, merdivenlerin altında kaplamalı tatlılar ve hamur işleri, sağlık açısından ciddi riskler içeriyor, Ayana, alışveriş sırasında dikkate alınacak puanları paylaştı.
“Güvenilir markaları ve incelemeden geçen şirketleri tercih ediyorsunuz”
Tatillerde gıda değişiminin arttığını ilan ederek, il temsilcisi Umut Ayana Denizli Gıda Mühendisleri Odası, piyasadaki hijyen ve kalite standartlarına uymayan birçok ürün olduğunu vurguladı.
Hileli ürünlere dikkat edin
Çikolata festivalinde en çok tüketilen gıdalardan biri zayıf hammaddelerle üretilebilir, “gerçek çikolata kakao yağı içerir ve ağızda yumuşak bir lezzet bırakır. Bununla birlikte, bazı üreticiler, transnal yağlar içeren kakao yağları yerine kakao yağı yerine, ağızdaki ağız çukurunda bu tür ürün ve yiyecekler” dedi.
“Dahili malzemenin dışarıdan kırıldığını anlamak mümkün değil”
Çikolata kaplı fındık, nohut veya badem gibi ürünlerde büyük bir risk olduğunu vurgulayarak Ayana şunları söyledi: “Bu tür ürünlerde iç malzemenin kırılıp kırılmadığını anlamak mümkün değil.
(IHA)

