
Edrne’nin itibarı ülkenin sınırlarını aşıyor, şehirdeki gastronomi turizminin ana gıdalarından biri olan Pan’ın karaciğerleri de evlerde pişiriliyor.
Imrak, muhabir AA, ünlü tava ciğerleri pişirme işlemini hazırladı ve pişirdi.
Tavayı uygulayarak evlerde bazı hilelerin hazırlanabileceğini ifade ederek Idrak, vatandaşların eid al -takımını tebrik etti.
Fındık ve sığır sinirlerinin önce temizlenmesi gerektiğini kaydederek, “Karaciğeri kurban buzağılarımızdan elde ettiğimiz bir edrne tavasının hepatik olarak görebiliriz. Keskin bir bıçaklı keskin bir bıçaklı akciğerler ince su ile kesilir.” dedi.
Karaciğeri pişirmek için yüksek sıcaklıklarda derin bir tava ve yangının gerekli olduğunu ilan eden uy, tarifini aşağıdaki gibi sürdürdü:
“Hazırlanan akciğerler beyaz buğday unu ile karıştırılır ve ayçiçeği yağında kızarır. Yağ kızgın olmalıdır. Tavanda bir parça akciğer denemek için ve gerekli ısıya ulaşılırsa karaciğere ulaşılır. Böylece tavada tüm akciğerleri atabiliriz. Ve akciğerlerin bir sonraki yoğurt ve hayalini tüketmeye çalışmanızı tavsiye ederiz.”